IS TID

VI ELSKER IS!

Det er sommer og vi er VILDE med is hos HAPS NORDIC!
Der bliver spist rigtig mange af slagsen her -både lækre søde fløde is købt i kiosken, men også rigtig mange hjemmelavede is, af både frugt, mælk, fløde eller left-over smoothie -Et ligeså stort hit hos store og små.
Vi er faldet over tonsvis af lækre opskrifter til smukke og lækre hjemmelavede is, på the World Wide Web og nogle af de lækreste vil vi gerne dele med jer her...

Til de mindste kan de fleste af isene også fyldes i genanvendelige smoothieposer, og er på den måde meget nemme at spise og måske endda med en lille smule mindre spild undervejs;)

Vores Single-Serve Ice Lolly Makers er perfekte til både store og små- og så er de nemme at finde plads til i fryseren:)

MANGO/KOKOS IS  

Fundet hos Babybite.dk 
Find mere inspiration hos Babybite.dk, som har vildt mange lækre opskrifter til baby- og børnemad

Du skal bruge:
1 moden mango
1 dl kokosmælk (brug helst ikke light)
1 spsk sirup
3 spsk hakket chokolade
Saft fra 1 appelsin

80 g chokolade (bruges til overtræk af isene)

Sådan gør du:
Skær mangokødet fri for sten og skræl og kom det i en skål. Tilsæt kokosmælk, sirup og saften fra 1 appelsin. Blend til ismassen har en ensartet konsistens. Hak ca. 20 g chokolade og bland det i ismassen.

Fordel ismassen i 4 isforme og kom en ispind i hver af dem. Lad dem køle natten over.

Lav et vandbad og smelt chokoladen. Hæld evt. chokoladen over i et glas – så er det nemmere at dyppe isene, så de får en pæn overflade. Lad chokoladen størkne og nyd isene med det samme.

 BLÅBÆR/HYLDEBLOMST IS

pindis_hapsnordic
Fundet hos Kiwi.dk

Du skal bruge:
100 g. friske blåbær
Økologisk hyldeblomstsaft

Sådan gør du:
Bland den koncentrerede hyldeblomstsaft op med en passende mængde vand i en kande. Hæld herefter saften over i dine forme og tilføj herefter 5-8 blåbær i hver. Lad isene fryse natten over.

 

YOGHURT-FRUGTIS 

 
 Fundet hos buzzfeed.com


Du skal bruge:
Yoghurt
Frugt skåret i tynde skiver
evt. lidt vaniljepulver

Sådan gør du:
Hæld lidt yoghurt i formene og læg derefter de tynde skiver frugt ud til kanten, så frugten bliver synlig.
Tilføj lidt mere yoghurt og frugt indtil formen er fuld.
Frys isene ned og nyd dem nogle timer senere.

 

VANDMELONIS 

Fra HAPSNORDIC.DK

Du skal bare bruge:
Vandmelon  
Ispinde 

Sådan gør du:
Skær vandmelonen i mindre stykker og put ispinde i. 
Læg dem i fryseren og spis dem kolde og lidt frosne allerede 30 min. senere eller lad dem ligge i et par timer og spis dem helt frosne.
Begge dele er super lækkert og et hit her.

 

KOKOS-ANANAS IS 


Fundet hos Reciperunner.com

Vi har brugt Reciperunners opskrift til inspiration, men ændret lidt i den.

Du skal bruge:
1 kop kokosmælk
2 kopper neutral yoghurt evt. græsk yoghurt
1 kop frisk eller frosen ananas
1 tsk. sukker eller honning

Sådan gør du:
Blend alle ingredienser sammen i en blender til der ikke er nogle klumper tilbage.
Hæld massen i formene og stik ispinde i.
Frys derefter isene natten over.

Dyp evt. isenes toppe i chokolade inden servering, se evt. kokos/mango isene i toppen af indlægget.


BOUNTY IS

bountyis_hapsnordic
Fundet hos Mad og bolig

 Du skal bruge:

TIL KOKOSSORBET
200 g kokosmælk af god kvalitet
200 ml vand
200 g sukker
kornene af ½ vaniljestang
TIL PYNT
300 g mørk chokolade
2 spsk kokosmel
10 små ispindeforme
10 træispinde

Sådan gør du:
Kokossorbet: Kom kokosmælk, vand, sukker og vaniljekorn i en skål og rør rundt, indtil sukkeret er helt opløst. Køl ismassen ned og kør den på ismaskinen.
Fyld den færdigkørte is i ispindeforme og stik små træpinde i. Sæt ispindene i fryseren natten over.
Pynt: Dagen efter overtrækkes ispindene med smeltet chokolade og pyntes straks med kokosmel.
Nyd bounty-ispindene med det samme eller opbevar dem i en boks i fryseren.

 

LEMONADE IS

Lemonadeis_hapsnordic
Fundet hos Isabellas.dk

Det skal du bruge:
spiselige blomster, fx stedmoderblomster
400 ml vand
150 g sukker
400 ml friskpresset
citronsaft

8 ispindeforme
8 træ-ispinde

Sådan gør du:
Klistr blomsterne på indersiden af formene med lidt vand. Læg formene i fryseren, så blomsterne fryser fast på dem.
Kom vand og sukker i en gryde og varm det op, indtil sukkeret er helt opløst. Lad det afkøle og rør citronsaften.
Hæld lemonaden i formene og stik ispinde i. Sæt dem i fryseren i mindst et par timer.

 

Håber i kan blive inspirerede og får tid til at lave en masse is i weekenden, som forhåbentlig byder på en masse sol.

God fornøjelse

Leave a comment